Как да разберем кой размер пръстен носим?



    Съществуват различни митове за изчисляване размерът на пръстен. Това са тези домашни трикове, които се препоръчват много често в Интернет пространството. Желаем, да бъдем искрени с Вас и да споделим, че всички методи за измерване, чрез конец, хартийка, линийка и др., са напълно безполезни и неточни, защото, чрез тях пръстена ви може да се окаже с отклонение - до 3 единици! По този начин, има голяма вероятност, той да бъде неудобен. В никакъв случай не разчитайте на тези домашни трикове. Ако сте попаднали в ситуация, в която трябва да реагирате адекватно за определяне номер на пръстен, ще ви препоръчаме два начина, чрез които точно да определите кой размер е именно вашият. Ще отбележим и някои особености, които трябва да отчетете, преди да пристъпите към измерването.


- Лява или дясна ръка? - От голямо значение се оказва избора на пръстен, в зависимост от желанието, той да бъде поставен на определен пръст - на лявата или дясната ръка. Добре е да отбележим факта, че при всеки човек, пръстите на дясната ръка са обикновено с по – големи размери, спрямо лявата. До голяма степен дясната ви ръка е в пъти по - активна. Поради това, може да се определи, че тя е и по – развита, съответно това се отразява и върху самите пръсти. Когато избирате пръстен за себе си или за любим човек,обърнете внимание на коя ръка ще бъде поставено бижуто. Основното, което трябва да направите, е да решите на коя ръка ще носите пръстена и съответно да вземете точните мерки на пръста, на който желаете да го поставите. Никога не измервайте пръстите на дясната ръка по аналогия на лявата. Този резултат няма да доведе до правилния избор за номер на пръстен. Ако сте измерили диаметър, според дясната ръка, не очаквайте, че пръстена ще съответства на даден пръст от другата ръка.

- За жена или за мъж? - При избора на такъв тип бижу, добре е да знаете предварително и някои стандарти в номерацията на пръстените. Мъжките пръсти са по – големи, спрямо тези на жената. Съществуват различни скали, които определят размерите за дамите и за мъжете (от – до). Основните насоки, по които са определени стандартните номера, това са диаметър на вътрешна част на пръстен в милиметри (мм) и обиколка на пръст, измерен в милиметри (мм). Съществуват скали по Европейски образец, USA образец и British образец. За България се използва предимно европейския вариант на скала, според който се приема, че номерата започват от 41 мм до 76 мм. За дамите – номерата варират от ном. 41 до ном. 59. Някои дами са с по – големи пръсти, с номер 60 и се приемат за изключение. От номер 60 до 76 е мъжката номерация. В посочената таблица, можете да добиете представа за стандартите в номерата.




    Но как лесно и бързо да узнаем обиколката, за да разберем нашият размер? Ще ви представим два сигурни начина, с които да гарантираме вашата прецизност в изчисляването на нужния за вас номер на пръстен.

1. Измерване с помощта на шублер

    Добре познатия шублер за измерване на диаметри, е едно отлично средство, което може да ви помогне с определянето на точния, необходим размер на пръстена. Какво трябва да направите?
1) Намерете ваш пръстен, който ви е удобен като размер.
2) Поставете го върху плоска повърхност.
3) С помощта на горните ушички на шублера, измерете вътрешния диаметър на пръстена - в милиметри.
4) Вече имате данни за диаметъра и може да направите Вашата поръчка!


2. Измерване с помощта на бижутер в златарско ателие или бижутерски магазин

                  

    Тези от вас, които се затрудняват да измерят точния размер за пръстен, могат да го направят в най – близкия бижутерски магазин или златарско ателие. Майсторите – бижутери, както и продавачите в тези обекти, разполагат с необходимите средства, с които да изчислят вашият размер. Обикновено ви предоставят мостри на халки с различна номерация. Чрез пробването на няколко номера, откривате кой е вашият размер. Също така, ако разполагате с ваш, стар пръстен, можете да го вземете с вас и чрез него да се уточни какъв е точния размер пръстен, който носите. По този начин, знаейки номера си, ще сте подготвени за следващите онлайн покупки на любимите ви модели пръстени!


    Пръстенът е един от най – желания аксесоар от бижутата! Никой не може да устои на красиво бижу, с оригинален дизайн и качествена изработка. Ако имате пречка да закупите желания пръстен, поради неяснота за размера, който носите, не се колебайте да поискате помощта ни! Ние ще ви дадем правилни насоки как да го изчислите.
Разгледайте нашата категория „Сребърни пръстени направете лесно и бързо Вашата поръчка! Насладете се на богатото разнообразие от модели, които предлагаме!

Приятно пазаруване!

Екип, Арт магазин - Сребърна бижутерия