Сребърни бижута с естествени камъни

  

Естествените камъни са полускъпоценни камъни, които  можем да различим, според тяхната структура, цвят, външен вид. В много случаи, когато се говори за камъни от естествен произход, се споменава и тяхното влияние върху човешката енергия  и тяхната лечебна сила.

    Независимо от енергийната им стойност, естествените камъни са разнообразни и носят своята индивидуална красота и съвършен вид. Природата ни дава различни богатства, които чрез своя естествен път, придобиват значителна роля в нашия живот и нашите потребности.

    Особена роля в производството на бижутерийни аксесоари имат и естествените камъни. Те са предпочитан материал при изработката на различни сребърни и златни бижута. Може би никога не сте подозирали, че съществуват някои конкретни, не писани правила при използването на натуралните камъни в бижутерията. Поради идеята, че камъка влияе с определена енергия на човешкия организъм, при съчетанието му с даден метал, каквото е среброто, майсторите бижутери  създават моделите, така, че естествения камък да има допир с кожата. Така например, дамски пръстен, изработен от сребро и камък – розов кварц, ще бъде създаден, така, че камъка в средата да е в пряк контакт с вашият пръст. Тази идея се поражда от вярването, че природните, естествени камъни влияят положително на човешкия организъм. Поради тази причина прекия допир до камъка, ще бъде сигурния начин, да усетите ползите от енергията на камъка.

    Разбира се, това е спорен въпрос как точно ни влияят естествените камъни, но въпреки това, можем да твърдим със сигурност, че са изключително красиви и практични, в съчетание на елегантен дизайн бижу и качествен материал. Предпочитани са от много млади дами, както и жени в по-зряла възраст. Удобни са за носене и не причиняват никакви алергични реакции. Предимство на естествени камъни е богатата гама от цветове. В светло розово, в кафяво, черно или в синьо, бижутата с тези камъни, могат да бъдат идеално допълнение към тоалетите ви. Ако обичате по – семплите цветове, съществуват редица варианти да изберете най – подходящото бижу за вас. А за любителите на по – ярките цветове, има богат избор на естествени камъни, които са с наситен цвят и бижуто, което носите, може да бъде единствения акцент към облеклото ви. 

Нека разгледаме едни от най – предпочитаните, естествени камъни, при изработката на сребърни бижута!

   

- СЕДЕФ (Sedef) - се нарича вътрешната част на черупките на мекотелите. Естествените перли имат почти същата структура и характеристика.Седефа е интересен на вид камък, поради това, че пречупва светлината при различни ъгли на наблюдение. Поради тази причина, той притежава оттенъци с различен цвят – бял, розов, син, лилав, дори черен.Това прави камъка изключително нежен, а бижутата много стилни. В нашия сайт, може да разгледате моделите с бял и цветен седеф. Твърди се, че седефът подобрява здравето на тялото, имунната система и работоспособността.


- РОЗОВ КВАРЦ (Pink Quartz) – определен като камъка на любовта, той ще ви вдъхнови със своя стъкловиден вид и бледо розов цвят. Един от най-емблематичните камъни, който може да срещнете в чист вид, а понякога и с примеси (поради постигане на определен цвят). Като символ на любовта, приема се, че този камък ще ви помогне да откриете истинската любов. А онова, заради което, ние ви препоръчваме бижу с розов кварц, е изящния вид на камъка, който ще подчертае вашата визия, особено, ако изберете красива, дълга рокля, с която да го комбинирате.


- СИН КВАРЦ (Blue Quartz) – Като особен скалообразуващ се минерал от магмените и метаморфните скали, кварца е поставен на едно от първите места за богато енергийни камъни. Синия кварц е с не просто обаятелен вид, той е причината за изработката на едни от най-красивите бижута. Твърди се, че дори когато държите камъка в ръката си, може да усетите положителни чувства и вътрешна мотивация.


- ОНИКС (Оnyx) – Един полускъпоценен камък, разновидност на ахата. Може да бъде срещнат в различни цветове – черен, кафяв, зелен, покрит с фини, прави ивици. В много случаи натуралния цвят на оникса се подсилва с примеси, за това, може да го срещнете, както в бледи цветове, така и в много ярки. Този процес не намалява стойността на камъка. Ониксът може да се използва директно върху тялото или да се носи в продължение на дълъг период, тъй като се приема, че силата му се развива бавно.  Приема се, че увеличава щастието и вътрешния инстинкт.


- ОПАЛ (Оpal) – Той е красив бисер, като благородния опал е считан за скъпоценен камък. Един от най-загадъчните камъни, още от минали времена до днес. Притежава малък процент водно съдържание. Използва се за изработка предимно на луксозни бижута за дами, с изтънчен вкус и стил. Среща се в различни цветове и се описва като камъкът на желаното щастие. В нашия сайт, може да откриете бижута с бял опал.


- ТЮРКОАЗ (Turquoise) – Един от първите скъпоценни камъни, добивани от човека. Използван е като талисман и е невероятен, поради своите интензивни цветове. Почитан е като свещен камък от египетските народи и до днес. Наричан е още „камъка на небето” или  „небесен камък”. Символизира мъдрост и безсмъртие. Цветът на тюркоаза е свеж и е много добър избор за бижута, които да носите през пролетта и лятото.


- КЕХЛИБАР (Аmber) – Този камък е резултат от вкаменена смола от иглолистни дървета. Познат като „дървения камък с лечебни свойства”. Външния му вид е вдъхновяващ за използването му в бижутерията. Невероятен, магически и  неописуем, съчетаващ в себе си лечебни свойства, доказани още преди хилядолетия. Въплащава в себе си цветовете на слънцето – жълт и оранжев, като огнените залези.


- МАЛАХИТ (Malachite) – Той е невероятен дар от природата, под формата на минерал. Съществува в различни цветове, но повечето от тях клонят към зеления. Описва се, като скъпоценен камък с богата история. В наши дни, все още съществуват вярвания, че предпазва от зли очи и лоша енергия.


- ВОГЕСИТ (Vogesit) e другото наименование на камъка Пироп. Наричан още „огнения камък”. Структурата му наподобява тази, на елмаза. Среща се в червено – кафяв цвят и е много търсен, естествен камък.


- АМЕТИСТ (Аmethyst) – Камъка на мира и спокойствието. Разновидност на кварца, като цветовете му са предимно виолетов и синьо лилав. Той е полупрозрачен, а подложен на термична обработка, цветът му се разпределя равномерно. Наистина впечатляващ кристал, който превръща бижутата в  нестандартни аксесоари.

   

- АХАТ (Аkhat) – Полускъпоценен камък, който може да се срещне в най-различни цветове. Традиционно се характеризира с енергийни източници, които се свързват с идеята за предотвратяване на негативното поведение.


- ТИГРОВО ОКО – Рядка разновидност на кварца, който има вкланест строеж с жълто – златист цвят. Правите ивици по камъка придават интересен  вид на бижутата с тигрово око (т.нар. „тигрови ивици”). Приема се, че този минерал е камък на жената и нейните сбъднати мечти.


- ПЕРЛА (Parl) – Истинската перла е възприета като полускъпоценен камък, а някои народи я считат за скъпоценен камък. Перлата се образува когато песъчинка или друга дребна частица случайно попадне в тялото на мидата и започне да я дразни. Ако мидата не успее да изхвърли чуждото тяло, тя започва да отделя специално вещество, наречено бисер (седеф), с което го обвива. Този камък е невероятен, поради своя оттенък в бяло и розово. В съчетание със сребро, крайния продукт се превръща в класно бижу, готово да покори всяко женско сърце. Класика е, всяка жена в своята кутия за бижута, да има поне един чифт обеци с перли или перлена огърлица.


Не пропускайте да изберете Вашето ново бижу с естествен камък от нашия сайт. Във всяка наша категория, предлагаме бижута с естествени камъни. Съчетали сме някои модели в цели комплекти. Предлагаме Ви разнообразие от всички най – популярни естествени камъни!Екип, Арт магазин – Сребърна бижутерия