Бижута с цирконий

 

    В тази статия ще отделим внимание на бижутата с цирконии. Поради своята красота или достъпната цена, тези камъни привличат вниманието на всяка дама, която харесва бляскави бижута, със забележителен ефект!

    Мястото на циркония е с широко поле на приложение в бижутерията. Той е признат за един от най – тежките скъпоценни камъни, със свойства наподобяващи тези, на диаманта. В натуралния си вид, цирконият е безцветен. А когато са добавени определени примеси, той може да се срещне и в други цветове – жълто, синьо, червено и други. Цвета може да се придобие по естествен и по изкуствен начин.

    Камъка цирконий се отличава с изключителна здравина, въпреки, че не е невъзможно известно изтъркване. Благодарение на своята структура, тези камъни са наистина устойчиви на износване. Те са здрави и много трудно може да се счупят. Единственото, с което трябва да се съобразите, ако притежавате бижу с цирконий, е да предпазите камъка от леки надрасквания, които са напълно възможни, при постоянна употреба.

    Както споменахме, циркония наподобява структурата на диаманта, не само поради своята здравина. Двата камъка пречупват светлината, почти по един и същи начин. Това доказва и красивия блясък на бижутата, декорирани с камъни цирконии. Несъмнено ефекта от светлината и бляскавия вид на камъните, са причините цирконият да е така харесван и предпочитан. Освен това, цената на диаманта е в пъти по – висока. Това прави цирконият много по – достъпен и много повече употребяван. За това, ако не разполагате с голям бюджет за бижута с диаманти, определено можете да закупите бижута с цирконии. Ефекта ще е същия, а изящния вид, както и красотата на бижуто – гарантирани!

    В миналото, цирконият се използвал още от Древността. За разлика от сегашния съвременен свят, тогава са зачитали символичните качества на този камък. В блясъка на един скъпоценен камък, като циркония, древните народи са виждали символа на защитата, против меланхолия. А в Индия е считан като камък на Слънцето.
Според някои мирогледи, камъните цирконии предразполагат към душевно спокойствие, и стремеж към науката.

    В Християнските вярвания също се споменава циркония. Той е бил единадесетия камък в Библията (Апокалипсис на Св. Йоан).

    Независимо от символа на този камък, цирконият е изключително красив, а всяко бижу се превръща в елегантен и много нежен аксесоар. В нашето съвремие, чрез циркония се създават модерни бижута, които са символ на модната тенденция, която цели да наложи съчетание от качествени метали (сребро, злато) и красиви камъни. Крайния резултат е елегантно, практично и изчистено бижу, което  е подходящо, както за ежедневна употреба, така и за аксесоар към вечерните тоалети. Определено може да твърдим, че бижутата с камъни цирконий внасят финес и подчертават женствеността на всяка дама. Независимо, какъв тоалет ще изберете, ако поставите, дори един пръстен с цирконий, то Вашата елегантна визия е гарантирана и сте готови да излезете тази вечер и да грабнете погледите на всички!

    Обеците, които може да носите с цирконий, ще акцентират на цялостния ви грим и прическа. Те придават женственост и стил и няма да има човек, който да не се загледа във вас. Най – практичните бижута с цирконий, се срещат в безцветен или бял цвят на камъка. Подходящи са, както за млади дами, така и на средна възраст, като значително допринасят за нежното излъчване на всяка жена. Носени с елегантна, черна рокля, тези бижута създават истинско усещане за стил и определено ще се чувствате секси!   

    При избора си за бижута, бъдете креативни! Съчетавайте дрехите си с аксесоари, които ще ви накарат да се чувствате ослепителна. А бижутата с цирконий със сигурност ще ви пленят, със своята красота и винаги ще бъдат най-подходящото допълнение и завършек на визията ви.  Ако целите да изглеждате женствена и елегантна и да подчертаете вашата прическа, грим и тоалет, то избора ви трябва да е насочен към бижу с цирконий! Най-хубавото на тези бижута е, че подхождат на всяка дама!

         

    Може да допълните Вашата колекция от бижута от Арт магазин – Сребърна бижутерия. Разполагате с голямо разнообразие от обеци, пръстени, гривни, медальони и комплекти, които са продукт на оригиналните дизайни на нашите майстори бижутери. Бижутата са ръчна изработка и имате възможността да изберете уникален модел, който се среща само при нас! Всеки продукт се доставя в елегантна опаковка и Сертификат за автентичност. Вижте всички модели в нашия сайт:
www.magazin-art.com

„Бижутата са онова малко нещо, което има силата да те накара да се чувстваш единствен! - Джени Куон

      


Екип, Арт магазин - Сребърна бижутерия