Гривни с червен конец и сребърен елемент

    

    Съчетанието от сребърен елемент и червен конец, се превръща в практичен аксесоар, който се носи и за красота и за късмет!  А под формата на гривна, се създава удобството, да се носи и от малки, и от големи!
Защо червен конец?
    Съществува вярване, че червения конец носи своята защитна сила. Цвета символизира кръвта течаща по вените, както и човешкия живот. Червения цвят асоциира и руменината на здравите хора. Поради тази причина, се приема тълкуването, че е и символ на здраве. От минали времена, червения цвят е уважаван цвят от различните религии, символ на сила, живот, късмет, здраве, защита от лоши сили и болести. Конеца се е връзвал на ръката, предимно на малки деца, бременни жени, както и от боледуващи хора и знатни личности. Вярвало се е, че ще бъдат защитени, тези които са най – уязвими и точно за това, се е появила нуждата да се носи червен конец - за защита.
    Съществува обичай, според който жените трябва да носят червен конец на лявата ръка, а мъжете – на дясната. Това се свързва с идеята за женското начало, както и за мъжката мъжественост. Други считат, че поставен на лявата ръка, конеца предпазва от зли сили, магии и други, а ако се постави на дясната ръка – предпазва човека от собствените му грешни решения и действия.

    Днес бижутерията, е в своя напреднал етап, в чието производство често, се съчетава традиция и съвремие. Това го доказва и създаването на различни по вид дизайни, на гривните с червен конец. Предлага се, не просто червен конец, а фино изплетени нишки в различни форми. Също така, се допълват с различни елементи, за по – красив дизайн, така че да се придаде елегантен и привлекателен вид на гривната. Богатия избор, предлага и различно закопчаване. Някои от тях са изплетени, така че да паснат на всяка ръка, благодарение на своя стягащ и отпускащ се механизъм на поставяне. Това прави гривната подходяща и за детска ръка, както и за мъжка и дамска. В сайта на Арт Магазин – Сребърна бижутерия, можете да изберете модел, точно от този вид гривни, които са ръчно изработени. Всяка от тях е изплетена така, че да бъде поставена на всяка ръка, според размера на китката.
    Гривните с червен конец и сребърен елемент са най – предпочитани от потребителите, тъй като среброто е подходящо за употреба. Освен това, изобилието от сребърни фигурки и елементи, които се поставят на върха на гривните, е голямо. В нашия сайт може да изберете гривна с червен конец и сребърен елемент без камъни, с камъни цирконии и други. Предлагаме богат избор от сребърни детелинки, сърца, кръстчета, цветя, буквички, зодии и други. Всички те са изцяло от сребро и се допълват от качествен бижутериен конец, чрез който се изработват гривните.
    Тук, ще Ви представим и някои от моделите на www.magazin-art.com
Всички модели, разгледайте в нашата отделна категория
Гривни с червен конец. Изберете най – подходящата за Вас, според Вашите предпочитания. Гривните с червен конец са и добър избор за подарък, на дете или близък човек.

        


      

Приятно пазаруване!
Арт Магазин – Сребърна Бижутерия