Бижута с кехлибар

    

    Исторически почитан като парче слънце, паднало на Земята, кехлибарът обикновено се нарича „слънчева светлина“ или „златен скъпоценен камък“. Кехлибарът се носи дълго за насърчаване на късмета, защитата и изцелението. Той излъчва слънчеви цветове, нежен аромат на борово дърво при нагряване, съхранява статично електричество и е топъл за кожата. С озаряващата си визия, кехлибарените бижута са перфектното, целогодишно допълнение към всеки гардероб.

    Скъпоценният камък, който наричаме Кехлибар, е вкаменена дървесна смола, често погрешно наричана фосилизиран дървесен сок. Основната разлика между тези два органични материали е, че сокът е доста тънък, съставен предимно от вода и се движи по-дълбоко в едно дърво, носейки всички хранителни вещества, от които дървото се нуждае. За разлика от тях, по-дебелата смола се движи точно под кората на дърво и действа като лечебно средство, ако дървото се повреди, блокирайки всякакви дупки или ожулвания, за да предотврати нараняване на дървото в дълбочина. Кехлибарът е един от малкото истински органични материали, които се класифицират като скъпоценен камък: другите са перли, слонова кост, корали и др.

   

    Както вече споменахме, кехлибарът е един от скъпоценните камъни с вегетативен произход и се намира в голямо разнообразие от цветове и полупрозрачност, което прави всяко парче напълно уникално. Още от древността съществува поверие, според което, ако поставите парче кехлибар на гърдите на жена си по време на сън, тя ще признае греховете си. Известно е, че ученият Мартин Лутер е държал парченце кехлибар в джоба си, вярвайки, че ще пази бъбреците му образуване на камъни в тях.

    Естествените цветови варианти, намерени в кехлибарените елементи, съставят този скъпоценен камък, показвайки дълбочина на цвета и визуален интерес към бижутата. Кехлибарът също се съчетава красиво с нюанси на черно и сиво, като черен оникс и други скъпоценни камъни. Много добре се допълва и с различни метали – сребро и злато.

    А ние Ви представяме изключително стилни, сребърни бижута, изработени с кехлибар. Това е нашата, нова колекция за 2020г. и едва за първи път представяме нашите модели, които са изцяло ръчна изработка, произведени в България.

    Всички дизайни - сребърни бижута с кехлибар, можете да разгледате тук. 

    Подарете си усмивка с ново сребърно бижу, което носи своята природна сила! Няма нищо по-красиво от натуралната, естествена красота, дори когато говорим за бижута. В нашия сайт, имате възможността да изберете различни по дизайн бижута, но не пропускайте да разгледате и моделите с кехлибар, които са  идеален вариант за подарък на любим човек.

   


Приятно пазаруване,
Магазин АРТ - Сребърна бижутерия