Бижутата на модерния мъж

 

Както жените, така и мъжете се стремят към съвършен външен вид. А какво по-хубаво от това, да видим един, елегантен мъж със зашеметяваща визия и секси излъчване?!

    Мъжете знаят как да печелят вниманието и погледите на всички. Те не отстъпват по нищо, пред дамската суета. Още повече, че когато говорим за завършена визия, визираме, не само облеклото и прическата, а и малките детайли, каквито са бижутата. Профила на модерния мъж през призмата на бижутерията, не включва единствено скъпия часовник на ръката му. Напротив! Мъжете подбират внимателно всяко бижу, което може да бъде акцент върху облеклото им, като се съобразяват със своя собствен стил и цветовата гама на дрехите.

    Бижутата, които можем да видим в съвременния и модерен мъж са: гривни, пръстени, броеници, синджири и др. В тази статия ще разгледаме, каква е тенденцията при мъжките бижута и кои от тях са най-предпочитани.

   
    Първо ще се спрем на гривните. Най-масовото изкушение за всеки втори мъж. Гривната е практичен аксесоар, който може да се съчетае в различен стил на обличане. Тя може да бъде комбинирана с елегантен костюм и риза, както и с ежедневно облекло, като тениска с джинси. Най-харесваните гривни са от сребро и стомана. Някои мъже предпочитат и кожените варианти. Практични са, поради своя външен вид и издръжливост на металите.


    Както знаем, стоманата е много твърд метал, устойчив на износване, не потъмнява от влагата и е с много добро качество. Традиционната стомана, използвана за изработка на бижута, е проба 316L, или позната още, като „медицинска стомана”. Съществува вярване, че стоманата символизира мъжката храброст, сила и упоритост. Поради тази причина, този метал е един от най-използваните за изработка на мъжки бижута. Стоманените гривни са много подходящи за ежедневно използване. Срещат се в масивни варианти, както и в по-леки, фини изработки.

    Сребърните гривни са масов аксесоар сред мъжете. Най-често срещаните модели, са синджирообразни. Срещат се и такива, които са в прав, гладък модел. Според класация на Арт Магазин – Сребърна бижутерия, за най-продавани продукти през 2018 г., мъжките, сребърни гривни, са най-купуваните аксесоар от мъжете. Много клиенти са закупили тези аксесоари, за да направят подарък на любим или близък мъж. Определено можем да твърдим, че мъжката гривна е много добър избор, за всеки мъж!

     

    Синджира или още наречен „ланец” е едно често срещано бижу при мъжете. Масово използвани са синджирите от сребро, стомана и злато. Тук, отново ще отметнем едно от предимствата на стоманените бижута, особено когато става въпрос за синджири. Както знаем, при продължителна употреба, поради влагата или потта, среброто потъмнява. При стоманата, този неприятен ефект, не се получава. Поради тази причина, синджирите от стомана са много подходящи за ежедневна употреба.

      

    Броениците са модерния избор на мъжете, за допълнение към разкопчана риза или носени, като единствения аксесоар, при разходка на плажа. Несъмнено, най – доброто мъжко бижу за летните дни. Много от моделите броеници, са с висулки, като кръстове, метални плочки и други орнаменти. Добре е да отбележим, че на почит са броениците с естествени камъни. Модата измести дървените и пластмасови броеници и на фокус в момента са натуралните камъни – кафяв, черен оникс, ахат и др.

   

    Мъжките пръстени са разнообразни по вид и изработка, в зависимост от стила и предпочитанията на мъжете. От елегантни пръстени, които може да се съчетаят с костюм, до масивни пръстени с черепи, подходящи за по-атрактивно облекло. Сребърните, стоманените и златните пръстени са най-ползваните и най-желаните. Някои мъже носят пръстена си на палеца, а класика е, той да бъде на безименния пръст на ръката. Независимо от модела, пръстена подчертава мъжката сила и самочувствие. Носени са, както от млади момчета, така и от мъже в по-зряла възраст.


    Медальоните, при съчетание с една наистина добра висулка, могат да бъдат забележим и много секси аксесоар за мъжете. Обикновено се носят в дълъг вариант на верижката, като това прави медальона много добро украшение за всеки мъж, който желае да подчертае тялото си. Препоръчителни са за мъже, които спортуват и видимо има какво да покажат под ризата си. А медальона само ще акцентира върху добрите резултати от тренировките!

    В Арт магазин – Сребърна бижутерия, може да разгледате всички, налични модели – Сребърни бижута и Стоманени бижута! Предлагаме богато разнообразие от бижута за жени и мъже.

     

Както всеки мъж, така и всяко едно бижу - носи своят чар! Бижутата са най – забележимите и ефектни акценти, които могат да подчертаят цялостния ви външен вид!

 


Екип,

Арт Магазин – Сребърна бижутерия