Новата 2020 – Високосна година

    

    Годината на сребърните накити наближава! Високосна година, или 366 дни, вместо 365. Допълнителният ден, който се добавя, е към месец февруари – 29. Това циклично добавяне на допълнителен ден към всяка четвърта година е нужно, за да бъдат в синхрон  астрономическата година и сезоните. Обиколката на планетата ни около Слънцето отнема малко повече от 365 дни, затова е необходимо прибавянето на цял ден в определена периодичност. Правилото е заставено от Григорианския календар, според който всички години, кратни на 4 са високосни, а изключение правят само тези, които са кратни на 100 и не са високосни.

    Поверия и традиции от векове, разказват за ползите от носенето на сребро във високосните години. С развитието на науката, тези поверия се превръщат във факти, които потвърждават чудотворното действие на този прекрасен метал. Най-хубавото е, че високосната година ще зарадва тези от Вас, които харесват сребърната бижутерия. Всички любители на среброто, с радост ще продължат да носят бижутата си през година, а за тези от Вас, които носят златни накити, ще разкрием какви са ползите от сребърните бижута през високосна година.

-Стар обичай, както и вековни поверия, повеляват да се носи сребърно бижу за здраве и късмет в периода на високосната година. Считало се е дори, че поставена, сребърна паричка на ръката на новородено, ще му донесе благополучие, дълъг живот и щастие. Ако не носите сребърни накити, може да поставите сребърно бижу, талисман или паричка в преграда на Ваша чанта или облекло, за да е с Вас постоянно.

-Счита се, че златото е символ на Слънцето и зарежда душата на човек с енергия, която храни духът и тялото ни. А среброто се възприема, като символ на Луната, пречистващата енергия, от която тялото и душата имат нужда във всеки край на своя завършен цикъл. Среброто е благороден метал, със своите мистични свойства, като закрилник от отрицателна енергия.

-В българските предания, среброто е възприето като истински амулет за късмет. На обувките на младоженците се слагат сребърни монети, като благословия и символ, семейството да бъде щастливо. Възприема се, че булката на своята сватба трябва да носи сребърен накит за късмет в семейния, брачен живот.

-Древните египтяни, както и елините олицетворяват силата на среброто, като искрена чистота, нещо свързана с нещо тайно, скрито дълбоко.

-Освен своите мистични свойства, среброто притежава и редица полезни ефекти за нашето здраве. Добре познатият антибактериален ефект на среброто, като метал,  е едно от неговите първи предимства, сред останалите. В миналото са използвали сребърни частици за заздравяване на раните, посипвайки ги върху раненото място. Относно бижутата, обикновено среброто не причинява алергични реакции, за разлика от други обикновени метали.

-Съществува вярване, че среброто е в състояние да съхранява информация за емоционалния свят на своя притежател, да изчиства енергийно поле на собственика си и да привлече късмет в живота му. Вярва се, че държи всички зли сили далеч и защитава от негативните, чужди влияния.

    Независимо от мистичните свойства на среброто, високосната година е един добър повод да носим в изобилие любимите си сребърни бижута. Огромното разнообразие от сребърни накити, предполага и богатия избор, от който можем да се възползваме, за да изберем бижу според нашия стил и предпочитание. Арт магазин – Сребърна бижутерия Ви предлага това разнообразие от модели. Започнете година, избирайки Вашето ново бижу, което ще бъде практичен аксесоар в ежедневието и ще е верния талисман за здраве и късмет през новата 2020 високосна година!
    Посетете нашия сайт, за да поръчате Вашето, сребърно бижу –
www.magazin-art.com

Приятно пазаруване!
Арт магазин – Сребърна бижутерия