За сребърните бижута с емайл

    

    Чрез своята богата палитра от цветове, емайлът е нещо повече от средство за декориране в производството на бижута. Блестящ и забележителен, той набира все по – голяма популярност, поради атрактивния си вид.
Истинските ценители на сребърните аксесоари, признават уникалните качества на емайлираните бижута! Според експертите в бижутерията, броя на цветовете, в които емайла варира при обработка, варира между 200-300. Това го прави истински първенец в декорацията на всякакви видове бижута.
Процес на емайлиране
    Емайлирането е техника на декориране, при която твърда, стъклена маса, обикновено на прах, се прилага върху метал и след загряване, се слива с повърхността на метала. В края на процеса емайлът може да бъде полупрозрачен или непрозрачен в зависимост от температурата, използвана за топенето на стъклото. По-високите температури водят до по-прозрачен и траен емайл, а по-ниските температури дават по-непрозрачна и крехка повърхност, която се обработва по-лесно. За да се получат различните вариации от цветове, към емайла се добавят специални оцветени компоненти (пигменти и багрила). С тях може да се постигне почти всеки цвят.

    Тази техника е с многовековна история, тъй като се прилага още от древни времена. В миналото изкусните емайлирани бижута са били ценени наравно със скъпоценните камъни.

    Определено, може да се каже, че емайлът е вдъхновение и подбужда творческия потенциал във всеки бижутер. Процеса на обработка е цяло изкуство, а колоритните му качества, са стимул за изработване на различни дизайни, в ярки цветове бижута. Ако желаете да внесете цветно настроение в ежедневието си, то емайлираните бижута са идеалния избор за целта!

    Емайлираните бижута са с много високо качество. Характеризират се със здравина, въпреки, че по същество емайлът е стъкло. Не бива да се поема риска, по повърхността на емайла, да попадат различни козметични продукти, препарати и др., които могат да го увредят. Предпазвайте вашите емайлирани бижута от силен удар и не ги носете по време на плуване, къпане, плаж и т.н.
Уважавайте всяко Ваше бижу и се грижете за него, като скъпоценен камък.
    За правилното почистване, използвайте единствено топла вода и мека кърпа. При по - големи замърсявания, може да потопите изцяло емайлираното бижу в топла вода за няколко минути. Препоръчва се използването на памучна кърпа.

    Арт Магазин - Сребърна бижутерия, Ви предлага пълен каталог от различни модели бижута с емайл. Сред нашите артикули, може да изберете:обеци, гривна, пръстен, медальон, а дори и цели комплекти. Предоставили сме Ви и богат избор от цветове. Ще откриете и модели, които съчетават емайл и камъни цирконии.

За атрактивна визия и цветно настроение, поръчайте бижу с емайл от Арт Магазин!
Приятно Пазаруване!